Tijana Trailović je vizuelni umetnik iz Zemuna. Fascinirana pričama i bajkama čitavog života, načinima na koje se povezuju sa zvukom i slikom i na koje nas prenose u druga vremena i svetove, bila je dete sa nosem u knjigama i olovkom uvek spremnom za žvrljanje.

Diplomirala je scenografiju na Fakultetu primenjenih umetnosti 2011. godine. Scenografski crteži i maketa njenog diplomskog rada iz filmske i televizijske scenografije izlagani su na brojnim izložbama od tada, uključujući i izložbu najboljih radova studenata scenografije ostvarenih u poslednjih deset godina koja je priređena u UK “Vuk Stefanović Karadžić” 2015. godine.

Ova fasciniranost sinestetskim kvalitetima umetnosti jedan je od razloga zbog kojih se prijavila za doktorske studije iz Višemedijskih umetnosti.

Do sada je učestvovala u stvaranju brojnih scenografija – od studentskih filmova, preko muzičkih spotova i modnih revija, izložbenih prostora i video instalacija do pozorišta, kostima, lutaka, ilustracija, itd…

Kao stalni saradnik NBO, bila je deo autorskih timova koji su realizovali premijerno izvođene barokne opere: “Incoronazione di Poppea”, “Orlando”, “L’ Orfeo”, “Acis and Galatea”… Kada nije obuzeta kreativnim ludilom, možete je naći kako pomaže uličnim kucama i macama i maštajući se sudara sa zalutalim banderama.